Venezuela vrea să vaccineze anti-Covid copiii care au cel puțin 3 ani

Venezuela vrea să vaccineze anti-Covid copiii care au cel puțin 3 ani

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat marţi o campanie de vaccinare anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârste între 3 şi 18 ani.

Asta, în timp ce la nivelul întregii ţări a fost vaccinată până acum mai puţin de 12% din populaţie, informează miercuri AFP.

"Începând din octombrie, vom vaccina populaţia de copii şi tineri din Venezuela, de la 3 la 18 ani, vom avea vaccinuri pentru toţi copiii, adolescenţii şi tinerii Venezuelei", a declarat Maduro la televiziunea de stat.

Guvernul venezuelean nu furnizează regulat cifre privind vaccinarea.

ADVERTISING

Potrivit Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS), 3,3 milioane de venezueleni (11,62%) au primit cele două doze din vaccinurile administrate în ţara lor: cel rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm. Aproape 6 milioane de persoane au primit prima doză.

Planul de vaccinare din Venezuela a fost criticat pentru lentoarea punerii lui în aplicare. Cu toate acestea, guvernul de la Caracas a anunţat drept obiectiv vaccinarea a 70% din populaţie, circa 22 milioane de persoane, până la sfârşitul lui octombrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit cifrelor oficiale, Venezuela a înregistrat 334.343 de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 4.019 s-au soldat cu deces, cifre puse sub semnul întrebării de sindicatele din domeniul sănătăţii şi organizaţiile internaţionale, care le consideră subevaluate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇