Varianta sud-africană a coronavirusului a fost depistată în Noua Zeelandă. E prima infecție din decembrie

Varianta sud-africană a coronavirusului a fost depistată în Noua Zeelandă. E prima infecție din decembrie

Prima persoană infectată pe plan local în Noua Zeelandă de la jumătatea lunii decembrie a fost depistată cu varianta sud-africană a noului coronavirus.

Transmiterea a avut loc probabil în timpul carantinei sale, au declarat luni autorităţile locale, potrivit AFP.

O femeie de 56 de ani, care s-a întors recent din Europa, a fost testată pozitiv sâmbătă, la 10 zile de la finalizarea carantinei sale obligatorii de două săptămâni.

Când începe Noua Zeelandă vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori

Bilanţul Noii Zeelande în lupta împotriva COVID-19 a fost salutat în străinătate, arhipelagul totalizând mai puţin de 2.000 de cazuri de la începutul pandemiei. În total, 25 de decese au fost atribuite maladiei COVID-19 în această ţară.

ADVERTISING

Femeia în vârstă de 56 de ani este prima persoană neozeelandeză infectată prin transmitere locală de la jumătatea lunii decembrie şi prezintă o tulpină a virusului care este, probabil, mai contagioasă.

"Tulpina infecţiei este varianta sud-africană, iar sursa contaminării este cel mai probabil o altă persoană care s-a întors" din străinătate, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Chris Hipkins.

Coronavirusul a reapărut în Noua Zeelandă. De două ori a reușit această țară să îl învingă

Neozeelandeza ar fi fost infectată în timpul carantinei de către o persoană care se afla la acelaşi etaj cu ea şi care a fost testată pozitiv cu două zile înainte ca această femeie să-şi încheia carantina.

ADVERTISING

După ce a ieşit din carantină, femeia a călătorit în regiunea Northland, din extremitatea nordică a ţării, şi a prezentat simptome de COVID-19 timp de câteva zile înainte de a fi testată pozitiv.

Două dintre rudele sale, inclusiv soţul ei, au fost testate de atunci negativ.

Noua Zeelandă a învins din nou coronavirusul, anunță Jacinda Ardern

Directorul general pentru sănătate, Ashley Bloomfield, este de părere că faptul că acele persoane nu au fost infectate se datorează, probabil, tipului de simptome pe care le-a prezentat femeia.

ADVERTISING

"Nu a menţionat niciun simptom respirator, ci cu precădere dureri musculare, deci este posibil să nu fi răspândit atât de mult virusul", a precizat el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇