Un virucid împotriva noului coronavirus este produs în România. Mii de tone așteaptă ”undă verde” de la autorități

Un virucid împotriva noului coronavirus este produs în România. Mii de tone așteaptă ”undă verde” de la autorități

Un virucid care combate COVID-19 este produs în România. Substanţa, produsă la uzinele Chimcomplex, a fost certificată de un laborator internaţional din Polonia.

Reprezentanţii companiei au solicitat Ministerului Sănătăţii completarea avizului de punere pe piaţă, dar încă nu au primit „undă verde”.

Din luna martie, la uzinele Chimcomplex din Vâlcea şi Borzeşti este produs un biocid pe bază de hipoclorit de sodiu cu o concentraţie de 1,25 la sută.

Acest dezinfectant, conform Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, poate fi folosit ca o soluţie virucidă pentru dezinfecţie şi decontaminare în lupta cu COVID-19.

ADVERTISING

Potrivit pentru spitale

Mii de tone pot fi produse în cele două uzine din România. Pentru 600 de litri de substanţă, de exemplu, plăteşti aproximativ 1.150 de lei.

„Acesta poate fi utilizat ca atare sau diluat la o concentraţie de 0,5 la sută în condiţii de siguranţă, folosind un echipament de protecţie simplu.

Este folosit pentru dezinfecţia suprafeţelor tari, exterioare şi interioare,fiind recomandat pentru mai multe tipuri de materiale, cum ar fi ciment, mozaic, gresia, linoleum”, a spus Armand Spiru, director comercial Chimcomplex.

ADVERTISING

Ministerul Sănătății aruncă pisica în curtea Ministerului Apărării

„Sunt anumite criterii şi sunt anumiţi parametri care trebuie să corespundă. Pe perioada de alertă şi pe perioada de urgenţă, ştiţi, acredităm şi noi, dar în special se acreditează de către o comisie de la Ministerul Apărării”, susține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și:

Mircea Turdean, Farmec: O criză testează un business, iar deciziile luate în acele momente definesc viitorul companiei

Rafila: Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an. În România, urmează să se facă studii clinice

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇