Un test rapid pentru COVID-19 a intrat pe piața din România. Ce spun medicii

Un test rapid pentru COVID-19 a intrat pe piața din România. Ce spun medicii

Un test antigen rapid pentru COVID-19, care dă rezultatul în doar 15 minute, a intrat pe piața din România.

Dezavantajul este însă că acest test nu este la fel de sigur ca cel PCR, notează Știrile Pro TV. Rata de sensibilitate este peste 96 la sută.

Totuși, ar putea fi folosit pentru testare, având în vedere trendul ascendent al infectărilor la noi în țară. Cel puțin, asta spun specialiștii.

Mai rapid, mai ieftin, mai rapid disponibil și mai accesibil decât PCR-ul și poate fi realizat unui număr mai mare de populație, însă PCR-ul rămâne superior ca și sensibilitate

Andreea Moldovan, director medical Spitalul de Boli Infecțioase Brașov
ADVERTISING

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Este foarte greu să ținem piept acestui val anti-mască, trebuie să credem în medici

Sursa citată notează că membrii din Comisia anti-Covid, de la Ministerul Sănătății, discută acum despre introducerea testului la scară largă.

Acesta se recoltează din gât și detectează antigenele specifice SARS-CoV-2 prezente în organism.

Acest test depinde de încărcătura virală, de cantitatea de virus și depinde de cât a trecut de la momentul debutului. Acestea ar fi minusurile, dar el este foarte ok de făcut. Se face peste tot în Europa și îl vom folosi și noi în România, pentru că are un rol foarte practic.

Adrian Marinescu, medic infecționist
ADVERTISING

Dacă rezultatul la acest test este pozitiv, este necesară și efectuarea unui test PCR pentru confirmarea diagnosticului.

Cifrele pandemiei

Marți a fost cea mai neagră zi pentru România, cu 73 de morți de COVID. Autoritățile au anunțat 2.121 de cazuri noi de COVID, din 23.476 de teste procesate.

Un nou record am atins și în ce privește pacienții în stare gravă. Marți dimineață la ATI erau internați 608 pacienți. În total, în spitalele COVID erau internate 8.097 de persoane.

Detalii aici – Cea mai neagră zi pentru România, cu 73 de morți de COVID. Avem iar peste 2.000 de noi îmbolnăviri și 608 pacienți la ATI (Infografice)

ADVERTISING

Vezi și: COVID-19 în diaspora: Încă 64 de români s-au îmbolnăvit în Germania

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇