Intră în vigoare lista ţărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România. Sunt incluse Spania, Franța și Marea Britanie

Intră în vigoare lista ţărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România. Sunt incluse Spania, Franța și Marea Britanie

Autoritățile au anunțat, luni seara, noi restricții și actualizarea listei de țări pentru care se impune carantina la întoarcerea în România. Totodată, s-au schimbat și regulile pentru carantinare la întoarcerea în țară.

Au fost decise noi restricții: Se interzic pelerinajele religioase, restaurantele se închid în zonele cu multe infectări. Localitățile cu peste 3 cazuri la mie intră în carantină

Astfel, pentru persoanele care vor să stea maximum 3 zile, adică 72 de ore, pe teritoriul României și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2 la sosirea în țară, nu se impune carantină. Testul trebuie să fie făcut cu cel mult 48 de ore înaintea intrării în România.

ADVERTISING

”Se exceptează de la măsura carantinei persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național”, anunță autoritățile.

Totodată, oamenii care vor să stea cel puțin 72 de ore în România trebuie să intre în carantină timp de 14 zile. Însă, dacă fac un test pentru coronavirus în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul este negativ, persoanele respective pot ieși din carantină cu 4 zile mai devreme.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică”.

Lista galbenă intră în vigoare miercuri, 7 octombrie. Sunt 49 de state incluse în document. Printre acestea se numără Spania, Marea Britanie, Cehia, Republica Moldova, Franța, Olanda, Belgia, Ucraina sau Austria.

ADVERTISING

Iată lista zonelor galbene pentru care se impune carantină la sosirea în țară:

120839302_2870303876531816_7496508295236888182_o

Autoritățile au anunțat, luni, aproape 1.600 de cazuri noi de coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 1.591 de noi infectări, după prelucrarea a 6.537 de teste. Asta înseamnă că unul din patru teste a ieșit pozitiv!

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇