Un test care depistează coronavirusul în 20 de secunde a fost aprobat în Marea Britanie

Un test care depistează coronavirusul în 20 de secunde a fost aprobat în Marea Britanie

Un test rapid care detectează în doar 20 de secunde infectarea cu coronavirus va fi lansat în Marea Britanie, după ce autoritățile de reglementare au acceptat înregistrarea acestuia, a anunţat distribuitorul produsului.

Acest nou sistem de testare ar putea fi utilizat în aeroporturi, săli de sport și companii, transmite Reuters.

Testul Virolens, realizat de start-up-ul britanic iAbra și TT Electronics, a trecut deja printr-o perioadă de utilizare și testare pe aeroportul Heathrow din Londra și folosește prelevarea de salivă.

ADVERTISING

Testele rapide sunt văzute ca un element cheie al gestionării pandemiei de către Guvernul Boris Johnson, dar au existat suspiciuni în ceea ce privește acuratețea lor.

Compania Histate, care distribuie testul, a precizat că noul produs va fi lansat imediat, după ce Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) a acceptat înregistrarea lui.

Histate a declarat că testele au o acuratețe foarte mare, cu doar 1,9% rezultate fals-negative și 0,3%, rezultate fals-pozitive.  

MHRA nu eliberează aprobări pentru testele COVID-19, la fel cum face pentru vaccinuri, după ce a stabilit că sunt eficiente, dar înregistrează dispozitivele medicale cu o marcă de certificare dacă îndeplinesc criteriile legale, sunt sigure și sunt conform standardelor specificate de producător în scopul declarat.

ADVERTISING

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇