Un neamț s-a vaccinat de 217 ori împotriva Covid și a devenit studiu de caz medical

Un neamț s-a vaccinat de 217 ori împotriva Covid și a devenit studiu de caz medical

Un bărbat de 62 de ani din Germania a fost vaccinat de 217 ori împotriva Covid.

Cazul bizar este documentat în jurnalul The Lancet Infectious Diseases.

Dozele de vaccin au fost cumpărate și administrate în mod privat în decurs de 29 de luni, transmite BBC.

Bărbatul pare să nu fi suferit efecte adverse, spun cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg.

„Am aflat despre cazul său prin articole din ziare”, a spus dr. Kilian Schober, de la departamentul de microbiologie al universității. „L-am contactat apoi și l-am invitat să se supună unor teste. Era foarte interesat să facă acest lucru”.

ADVERTISING

Bărbatul a furnizat probe proaspete de sânge și salivă. Cercetătorii au testat, de asemenea, câteva mostre de sânge înghețat provenite tot de la el.

„Am putut să prelevăm noi înșine mostre de sânge, când bărbatul a primit o vaccinare suplimentară în timpul studiului, la propriile insistențe. Am putut folosi aceste mostre pentru a determina exact cum reacționează sistemul imunitar la vaccinare”, a explicat dr Schober.

Dovezi referitoare la 130 dintre dozele de vaccin administrate au fost strânse de procurorul din Magdeburg, care a deschis o anchetă pentru fraudă, dar până la urmă bărbatului nu i-au fost aduse acuzații penale.

Vaccinurile antiCovid pot învăța organismul cum să lupte împotriva bolii. Vaccinurile cu ARN mesager funcționează arătând celulelor corpului un pic de cod genetic de la virus. Sistemul imunitar ar trebui să recunoască și să știe cum să lupte împotriva Covid, dacă îl întâlneşte ulterior.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dr Schober se temea că hiperstimularea sistemului imunitar cu doze repetate de vaccin ar fi obosit anumite celule. Dar cercetătorii nu au găsit nicio dovadă în acest sens la neamţul de 62 de ani supervaccinat. Și nu era niciun semn nici că ar fi fost vreodată infectat cu Covid.

Cercetătorii au constatat că sistemul său imunitar era complet funcţional.

Anumite celule imunitare şi anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid erau prezente în niveluri considerabil mai ridicate în comparaţie cu persoanele care primiseră doar trei vaccinuri, potrivit echipei de cercetători.

ADVERTISING

„În general, nu am găsit niciun indiciu pentru un răspuns imunitar mai slab, ci dimpotrivă", a declarat unul dintre principalii autori ai studiului, Katharina Kocher.

„Important, nu susținem hiper-vaccinarea ca strategie de îmbunătățire a imunității”, este concluzia cercetătorilor.

„Cercetările actuale indică faptul că o vaccinare în trei doze, cuplată cu vaccinuri suplimentare regulate pentru grupurile vulnerabile, rămâne abordarea preferată. Nu există niciun indiciu că sunt necesare mai multe doze”, transmit specialiştii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇