Un medicament existent pe piață a prelungit viața șoarecilor cu 10%. Ar putea avea același efect și în cazul oamenilor?

Un medicament existent pe piață a prelungit viața șoarecilor cu 10%. Ar putea avea același efect și în cazul oamenilor?

Un medicament pentru cancer, Alpelisib, a prelungit, în testele de laborator, viața șoarecilor sănătoși în medie cu 10%.

În cadrul studiului realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Auckland, șoarecii de vârstă mijlocie (un an) au avut aceeași dietă, unora administrându-li-se medicamentul, iar altora, nu, scrie Study Finds.

Nu doar că șoarecii care au primit medicamentul pe termen lung au trăit mai mult (trei ani), dar au fost mai sănătoși la bătrânețe, având mai multă forță și o mai bună coordonare.

ADVERTISING

Oamenii de știință nu pot explica încă în ce fel au apărut aceste efecte, de aceea, sunt rezervați cu privire la administrarea medicamentului în cazul oamenilor care nu au cancer.

Tot ce se știe este că medicamentul țintește o enzimă numită PI 3-kianază. Dezvoltarea medicamentelor care să țintească această enzimă este o activitate continuă de mai bine de 20 de ani, după ce anumite studii au arătat că multe cancere au o activare excesivă a acesteia, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Nature Aging.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇