Un expert în sănătate publică din Cluj susține că eficacitatea vaccinului AstraZeneca crește după 90 de zile

Un expert în sănătate publică din Cluj susține că eficacitatea vaccinului AstraZeneca crește după 90 de zile

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, susține că eficacitatea vaccinului AstraZeneca crește după 90 de zile.

Răspunzând la întrebarea „ce eficacitate are vaccinul Astra Zeneca?”, expertul în sănătate publică a explicat etapele.

„Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat condiționat vaccinul la o eficacitate de 59,5%. Studii ulterioare au demonstrat că eficacitatea este mai mare: la 90 de zile de la prima doză, eficacitatea este de 76%. Asta înseamnă că una din 4 persoane are șanse să dezvolte simptome.

ADVERTISING

La 12 săptămâni de la prima doză se dă rapelul. După care eficacitatea sare la 82,4%. Ceea ce înseamnă că una din cinci persoane are șanse să dezvolte simptome. O eficacitate de 82,4% este enormă dacă o comparăm cu eficacitatea vaccinului antigripal care pentru sezonul 2019-2021 a avut 45%.

Un alt număr important este 100%. 100% dintre persoanele vaccinate cu AstraZeneca nu au avut simptome severe, nu au avut nevoie de spitalizare și nu au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19”, a declarat Răzvan Cherecheș, într-un clip postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Ce eficacitate are vaccinul AstraZeneca?

@Razvan Chereches, profesor de sănătate publică, ne explică eficacitatea vaccinului AstraZeneca!Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul pentru o eficacitate de 59.5%.Studii ulterioare au demonstrat că eficacitatea este mai mare:- la 90 de zile de la prima doză, eficacitatea este de 76%;- după ambele doze, eficacitatea este de 82.4%- 100% din persoanele vaccinate cu AstraZeneca nu au avut simptome severe, nu au avut nevoie de spitalizare și nu au decedat ca urmare a infecției cu COVID19.Răzvan Cherecheș - profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.#ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia

Posted by RO Vaccinare on Sunday, February 14, 2021

Pe câte persoane a fost testat acest vaccin

Mai mult, pe pagina sa de Facebook, profesorul explică într-un clip și faptul că acest vaccin a fost testat pe un număr suficient de persoane, chiar pe mai multe decât sunt testate medicamentele în mod normal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Vaccinul AstraZeneca a fost testat pe suficiente persoane? Răspunsul meu este Da. În faza trei a vaccinului AstraZeneca au participat peste 17.000 de persoane. Atât Agenția Europeană a Medicamentului, cât și FDA american, cele două mari agenții care se ocupă de autorizarea medicamentelor, solicită pentru faza a treia minim 3.000 de persoane.

Cea mai mare parte a medicamentelor pe care le luăm noi în fiecare zi au fost testate pe sub 10.000 de persoane. Deci cu 17.000 de persoane în faza a treia, vaccinul AstaZeneca se poziționează ca un produs care a fost testat pe suficiente persoane. Mai mult, până în acest moment au fost vaccinate milioane de persoane cu AstraZeneca, fără niciun efect secundar major", a spus profesorul pe pagina sa de Facebook.

întrebare: a fost vaccinul AstraZeneca testat pe suficiente persoane?răspunsul în clip (spoiler - da, a fost testat pe suficiente persoane 🙂 )https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2021/covid-19-vaccine-astrazeneca-confirms-protection-against-severe-disease-hospitalisation-and-death-in-the-primary-analysis-of-phase-iii-trials.html

Posted by Razvan Chereches on Sunday, February 14, 2021

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇