Un experiment cu rezultate incredibile: Simptomele Parkinsonului au fost oprite din evoluție prin dans

O oră de dans pe săptămână face ca simptomele Pakinsonului să nu mai evolueze, să nu se mai înrăutățească, a arătat un studiu recent. Ba chiar starea generală poate să se îmbunătățească.

S-a observat că, după aceste ședințe săptămânale de dans, neuronii aveau cel mai mult de câștigat, ei pur și simplu reparându-se, se arată într-un raport publicat de jurnalul Brain Sciences, citat de IFL Science.

De menționat e însă faptul că aceste ședințe au durat trei ani. În acest timp, evoluția bolii a fost ”zero” în cazul tuturor celor 16 subiecți cu vârsta medie de 69 de ani.

ADVERTISING

Citește și Oamenii de știință au reușit să vindece Parkinsonul, cel puțin în cazul șoarecilor

Dansul i-a ajutat să se exprime, inclusiv verbal, mai bine, a redus tremurăturile, a îmbunătățit echilibrul și a redus declinul cognitiv, depresia și anxietatea.

Oamenii de știință consideră că astfel de rezultate nu pot fi obținute doar din sport, dansul presupunând și interacțiune socială și acționând asupra mai multor senzori din organism, de la cei auditivi până la cei tactili sau vizuali, după cum a explicat autorul studiului, Karolina Bearss.

ADVERTISING

Vezi și Ar putea urma o epidemie de Parkinson. De vină ar fi o substanță din produsele de curățenie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇