Surprinzător, ministrul german al Sănătății recomandă a patra doză de vaccin împotriva Covid

Surprinzător, ministrul german al Sănătății recomandă a patra doză de vaccin împotriva Covid
Foto: Facebook Karl Lauterbech

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach (foto), a recomandat vineri o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta mai mică de 60 de ani, contrazicând o recomandare făcută de Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO).

STIKO a recomandat cel de-al doilea booster cu un vaccin mRNA, precum Pfizer/BioNTech sau Moderna, dar doar pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, pentru rezidenţii din casele de bătrâni, persoanele imunocompromise şi pentru personalul medical.

„Dacă cineva îşi doreşte să se bucure de vară şi să nu se expună riscului de a se îmbolnăvi, atunci recomand vaccinarea chiar şi persoanelor tinere după o consultare cu medicul lor de familie”, a declarat Lauterbach pentru revista Spiegel.

Un vaccin adaptat la varianta Omicron este aşteptat spre sfârşitul lunii august sau la începutul lui septembrie, însă Lauterbach a declarat că persoanele de peste 60 de ani „cu siguranţă că nu trebuie să aştepte noul vaccin” pentru că protecţia de care au nevoie împotriva îmbolnăvirilor grave sau împotriva decesului este deja oferită de vaccinurile existente.

Dintre cei 69,4 milioane de adulţi germani, aproximativ 85% sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Aproximativ 72% au primit un vaccin booster, iar în jur de 9% au primit două doze booster, conform datelor oficiale.

Deşi Germania este lovită de un val COVID-19 de vară, campania de vaccinare se desfăşoară lent. „Nu trebuie uitat că cea mai importantă şi eficientă măsură este şi va rămâne vaccinarea”, a declarat preşedintele Asociaţiei germane a medicilor generalişti, Ulrich Weigeldt, care a lansat săptămâna trecută un apel pentru vaccinare.

Rata de incidenţă COVID-19 pentru 7 zile din Germania era vineri de 720 de infecţii la 100.000 de locuitori, după ce în săptămâna anterioară a fost de aproximativ 700, conform datelor Institutului Robert Koch pentru Boli Infecţioase.

De la începutul lunii iunie numărul cazurilor din Germania este în creştere constantă. „Vom avea o toamnă foarte dificilă”, a avertizat ministrul Lauterbach, conform Xinhua.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇