Suedezii vor primi un SMS cu cele mai recente măsuri de controlare a epidemiei

Suedezii vor primi un SMS cu cele mai recente măsuri de controlare a epidemiei

Toţi cei 10,3 milioane de locuitori din Suedia vor primi un SMS care va conţine cele mai recente dispoziţii guvernamentale adoptate pentru a limita propagarea noului coronavirus.

Guvernul suedez, care ordonat vineri autorităţilor sanitare şi de protecţie civilă să trimită aceste SMS-uri, speră că iniţiativa îi va determina pe locuitorii din această ţară să respecte restricţiile impuse înainte de sărbătorile de Crăciun, relatează DPA.

Suedia schimbă macazul

Suedia a ales o strategie diferită pentru a controla pandemia de coronavirus în comparaţie cu alte state europene.

ADVERTISING

În Suedia s-au deschis școlile de aproape două săptămâni: Ce învățăm din experiența lor și cum îngrijești acasă un bolnav de Covid-19 – Interviu

Guvernul de la Stockholm a impus, prin comparaţie, măsuri mai relaxate şi îndeamnă constant populaţia să se comporte într-o manieră responsabilă.

După ce a înregistrat în prima parte a acestui an cel mai mare număr de cazuri de coronavirus dintre toate ţările scandinave, Suedia se confruntă în această perioadă cu un nou val sever - al doilea - de infectări.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu rapiditate de la sfârşitul lunii octombrie, iar secţiile de terapie intensivă din Stockholm se apropie de limita capacităţii lor de primire.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇