Studenţii la medicină ar putea face parte din echipele de vaccinare

Studenţii la medicină ar putea face parte din echipele de vaccinare

Studenţii la medicină ar putea face parte din echipele de vaccinare, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat că s-a întâlnit cu rectorii universităţilor de profil pentru a stabili un acord în acest sens.

„Am avut întâlniri şi discuţii cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie în ideea de a stabili un acord cu direcţiile de sănătate publică, tocmai pentru a permite studenţilor la medicină să efectueze activităţi de voluntariat în echipele de vaccinare.

ADVERTISING

Aşteptăm aceste liste în perioada imediat următoare, iar în ceea ce priveşte capacitatea sau resursa umană de a deservi aceste centre de vaccinare, de la nivelul fiecărui judeţ, am primit un necesar de resursă umană care acoperă nevoile acestui moment.

Dar ceea ce se aşteaptă este o precizare a modalităţilor prin care fiecare persoană din echipa de vaccinare va fi plătită", a explicat dr. Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat cine va putea participa, dr. Gheorghiţă a vorbit despre medici de medicină şcolară, asistenţi medicali comunitari şi personal din alte tipuri de specialităţi medicale care vor să facă parte din echipa de vaccinare.

ADVERTISING

"Problema resursei umane afectează toate ţările şi nu este o particularitate a României", a menţionat acesta.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇