Spitalul Militar Central are o nouă secţie ATI Covid formată din 14 paturi

Spitalul Militar Central are o nouă secţie ATI Covid formată din 14 paturi

Ministerul Apărării anunţă, vineri, că Spitalul Militar Central pune în funcțiune o nouă secţie ATI COVID-19 formată din 14 paturi.

”Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a operaţionalizat începând de vineri, 16 aprilie, o nouă secţie ATI COVID-19 formată din 14 paturi, deservită de 38 de medici şi personal de specialitate din cadrul spitalului”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.

Spitalul Militar Central operaționalizează o nouă secție ATI COVID-19Spitalul Universitar de Urgență Militar Central…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Vineri, 16 aprilie 2021

Potrivit sursei citate, noua secţie respectă toate criteriile epidemiologice de funcţionare, cu circuite izolate şi personal medical dedicat (echipă medicală şi linie de gardă) şi s-a constituit prin mobilizarea resurselor proprii.

ADVERTISING

Secţia ATI COVID-19 nou înfiinţată este dotată cu cu staţii de infuzie automată, oxigen şi aer comprimat.

La nivelul acestei structuri se mai află un microlaborator „point-of-care”, un ecograf 3D şi un sistem de epurare extracorporală, aparaturi menite să facă față oricărei complicații.

Noua capabilitate se adaugă celor 10 paturi ATI intermediare, operaţionalizate în cursul lunii trecute la nivelul Secţiei Pneumologie a spitalului.

În acelaşi timp, Spitalul Militar asigură, prin intermediul Secţiei ATI din cadrul Formaţiunii Medicale ROL 2 – COVID 19 de la Institutul Ana Aslan, asistenţa medicală de specialitate pentru cazurile grave de COVID 19, secţie care are o capacitate de 23 de paturi.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇