Spitalul "Grigore Alexandrescu" are 10 copii cu Covid la Terapie Intensivă. Director: Putem mări numărul de paturi pentru cei infectaţi doar dacă desființăm alte secții

Spitalul "Grigore Alexandrescu" are 10 copii cu Covid la Terapie Intensivă. Director: Putem mări numărul de paturi pentru cei infectaţi doar dacă desființăm alte secții

În acest moment, sunt 32 de copii internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, infectați cu SARS-CoV 2, dintre care 10 în Secția de Terapie Intensivă, a anunțat, luni, dr. Alexandru Ulici, directorul unităţii medicale. Cei mai mulți au părinții nevaccinați.

Acesta a menționat că spitalul are posibilitatea de a mări numărul de paturi, dar numai prin desființarea unor secții.

„Avem posibilitatea să mai mărim numărul de paturi, problema este că, din cauza circuitelor, practic desființăm secții. Suntem puși în situaţia de a desființa secții, pentru că nu putem asigura circuite. Nu sunt spitalele din România, nici în lume, pregătite pentru așa ceva . De asta în lume s-au construit spitale”, a explicat Ulici, luni, la o dezbatere găzduită de Organizația Salvați Copiii România.

ADVERTISING

Acesta a vorbit și despre ordinul prin care internările în spitale sunt suspendate o lună, cu excepția urgențelor și a unor patologii anume, cum ar fi cele oncologice și pacienții care fac dializă.

"În ordinul acesta este o mențiune că medicul curant stabilește urgența. Noi am făcut un protocol la nivelul spitalului.

Știm de ce s-a dat acest ordin, nu neapărat pentru a scădea internările, problema e presiunea pe Terapie Intensivă. Un cronic operat va fi sigur un bolnav care va avea nevoie de ATI, dacă vorbim de deformări ale coloanei vertebrale sau alte patologii dificile.

ADVERTISING

Mă întreb însă ce se întâmplă cu spitalele unde managerul nu e doctor", a mai spus medicul.

3 mari probleme ale sistemului sanitar

Potrivit acestuia, sistemul medical din România se confruntă acum cu trei mari probleme:

  • Lipsește coordonarea, noi nu știm unii ce fac ceilalți
  • Lipsesc cabinetele de consultații
  • Lipsesc spitalele de bolnavi cronic.

Deși infectarea cu Covid 19 duce la o boală activă mai ușoară la copii, medicul atrage atenția că situația din România ar putea fi mai gravă decât cele din Europa de Vest și SUA, pentru că sunt copii care, până la 14 ani, de pildă, nu au mers la medic.

ADVERTISING

Numitorul comun al copiilor internați cu Covid este că majoritatea are părinți nevaccinați, a mai precizat dr. Alexandru Ulici:

"Din păcate, istoria ne învață că trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău. Eu cred că o să crească numărul de cazuri la copii, e o vânătoare de vrăjitoare când vorbim despre vaccin, a ajuns să fie o rușine în România să spui că ești vaccinat, suntem ca în gluma aceea că Bill Gates a vrut să îi omoare pe toți și să facă un guvern mondial cu români și bulgari.

Închiderea școlilor nu va reduce numărul de cazuri la copii, dar va crea analfabeți funcționali și emoționali", a concis medicul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇