Și copiii pot suferi de ”Covid de lungă durată”. Primul centru dedicat lor s-a deschis în Spania

Și copiii pot suferi de ”Covid de lungă durată”. Primul centru dedicat lor s-a deschis în Spania

Și copiii pot suferi de ”Covid de lungă durată”, sugerează tot mai multe studii recente.

De altfel, de curând s-a deschis și prima unitate medicală dedicată micuților care suferă timp îndelungat de pe urma bolii şi a sechelelor virusului.

Deși boala nu se manifestă atât de agresiv la copii, totuși şi ei pot avea simptome care să dureze luni întregi.

”Long Covid” sau ”coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu numai la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară, cum sunt copiii.

ADVERTISING

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a cerut mai multe studii pe această temă, estimează că aproximativ una din 10 persoane care au contractat boala încă se simte rău la 12 săptămâni după ce a fost testată pozitiv.

Datele colectate în Marea Britanie între aprilie și decembrie 2020 arată că și copiii sunt afectați de ”long Covid”.

Oficiul pentru Statistică Națională arată că 12,9% dintre micuții cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani și 14,5% dintre cei între 12-16 ani au raportat simptome precum tuse, cefalee, pierderea gustului sau a mirosului sau dureri musculare chiar și la cinci săptămâni după infecție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

COVID de lungă durată? Ce informații dezvăluie leziunile pulmonare ale pacienţilor morți de coronavirus

”Adormeam, iar când mă trezeam durerea de cap era și mai puternică. Eram obosită toată ziua, îmi venea greu să mă dau jos din pat, nu mă puteam concentra la nimic”, a povestit Georgina Calero, de 15 ani, pentru Euronews.

”Înainte învățam foarte mult și luam note mari. Acum nu mai pot să învăț. Nu mai rețin informațiile, nu mai știu despre ce vorbesc”, a explicat eleva.

Ea a stat de vorbă cu jurnaliștii chiar în curtea primei unități medicale dedicate copiilor care suferă de coronavirus de lungă durată. Centrul este amplasat în Badalonia, Spania.

ADVERTISING

Acesta le oferă copiilor terapie fizică și respiratorie și se concentrează pe recuperarea neurocognitivă. În prezent, aici sunt tratați 60 de copii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇