Seleniul, arma împotriva Alzheimerului?

Seleniul, arma împotriva Alzheimerului?

Cercetătorii chinezi au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer.

Studiul realizat de Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong și publicat în revista „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” arată că alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, luptând cu Alzheimerul.

Oamenii de știință chinezi au ajuns la concluzia că alimente precum cruciferele, drojdia şi ciupercile, toate bogate în seleniu, sunt benefice în cazul bolnavilor de Alzheimer, scrie agenția Xinhua.

ADVERTISING

Studiul publicat de cercetătorii chinezi vine după ce în luna ianuarie autoritățile sanitare din SUA au autorizat un nou medicament pentru Alzheimer, menit să reducă declinul cognitiv la pacienții care suferă de această boală neuro-degenerativă.

Noul tratament, lecanemab, care va fi comercializat sub numele de Leqembi, este acum recomandat de Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) pentru pacienții care nu au ajuns încă într-un stadiu foarte avansat al bolii.

Medicamentul este destinat pacienților cu tulburări cognitive ușoare sau cu demență Alzheimer precoce.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiile au arătat că Leqembi, care este administrat prin perfuzie, a încetinit rata declinului cognitiv la pacienții cu Alzheimer precoce cu 27%, comparativ cu un placebo. Din păcate, nu fără efecte secundare. Unii dintre pacienții tratați au suferit de hemoragii cerebrale, 13% au prezentat edem cerebral, iar cel puțin unul a murit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇