Românii nu vor beneficia de pastila antiCovid de la Pfizer. Guvernul a refuzat condiţiile companiei

Românii nu vor beneficia de pastila antiCovid de la Pfizer. Guvernul a refuzat condiţiile companiei

Compania Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve, în primul rând în rândul pacienților, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral Molnupiravir. Am reușit să facem acest lucru. Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reușit. Ne-au pus niște condiții comerciale și un contract tipic din Statele Unite, care e foarte greu de adoptat în România”, a declarat la începutul ședinței de guvern ministrul Sănătății.

ADVERTISING

Alexandru Rafila spune că pretențiile Pfizer ar fi creat foarte multe rezerve.

„Vă dau un singur exemplu care cred că ar crea foarte multe rezerve, în primul rând pacienților: crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament. Vă dați seama că o astfel de chestiune n-avem nici cum să facem și e foarte de greu de instrumentalizat, mai ales că nu sunt precizări legate de dimensiunea acestui fond”, conchide Rafila.

Pfizer şi guvernul SUA au semnat un acord de 5,29 de miliarde de dolari pentru pastila antiCovid

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇