România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)

România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)

Valul trei al pandemiei pare să fi trecut de România. Dacă luni, în a doua zi de Paști, am avut cel mai mic bilanț de cazuri noi zilnice din iulie anul trecut încoace, vedem că România stă bine și în ce privește numărul de cazuri active de COVID.

Marți, în țara noastră erau înregistrați ca fiind bolnavi de COVID 30.406 oameni. Este cel mai mic număr care a fost înregistrat din 9 octombrie anul trecut, când au fost raportate 28.795 de cazuri active.

Din datele oficiale pare că a început să scadă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă. Marți aveam 1.190 de pacienți la ATI, o cifra la care bilanțul nu a mai coborât din 12 martie, când erau internați 1.166 de pacienți.

cazuri-active-covid-romania
Foto: Graphs.ro

Decesele se mențin însă la un nivel ridicat. Marți au fost raportate 94 de morți ale unor pacienți cu COVID-19, fiind a patra zi consecutivă când bilanțul negru a fost, la limită, ce-i drept, sub 100 de decese.

ADVERTISING

Cel mai mic bilanț negru zilnic de anul acesta a fost de 41 de morți, pe 14 februarie, în timp ce cel mai mare a fost pe 20 aprilie, când au fost raportate 237 de decese.

decese-covid-romania
Foto: Graphs.ro

Din 26 februarie 2020, când a fost depistat primul caz de COVID-19 în România, țara noastră a înregistrat 1.059.331 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 28.474 au pierdut lupta cu boala.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇