Rezistența la antibiotice ucide în prezent mai mulți oameni decât HIV/SIDA

Rezistența la antibiotice ucide în prezent mai mulți oameni decât HIV/SIDA

Rezistența la antibiotice, despre care se vorbește de câțiva ani, a ajuns o problemă atât de mare pentru omenire încât a devenit o cauză principală de deces la nivel global. Zilnic, aceasta ia 3.500 de vieți.

Cel puțin 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 în urma infecțiilor rezistente la antibiotice, arată cele mai ample estimări de până acum, conform The Guardian.

Analiza publicată în jurnalul The Lancet a cuprins peste 200 de țări și teritorii. Conform raportului, rezistența la antibiotice ucide în prezent mai mulți oameni decât HIV/SIDA sau malaria. Sute de mii de decese au loc din cauza unor infecții comune, care până acum puteau fi tratate, pentru că bacteriile care le cauzează au dobândit rezistență la tratament.

ADVERTISING

Rezistența la antibiotice a fost direct responsabilă pentru 1,27 milioane de decese la nivel global, fiind asociată cu aproximativ 4,95 milioane de decese numai în 2019. Prin comparație, HIV/SIDA și malaria au cauzat 860.000 și respectiv 640.000 de decese în același an.

Deși rezistența la antibiotice reprezintă un risc pentru oamenii de toate vârstele, copiii sunt cei mai vulnerabili. 1 din 5 decese atribuit rezistenței la antibiotice a avut loc la copii sub cinci ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇