Recomandarea autorităților din Madrid: Poartă mască chiar și acasă

Recomandarea autorităților din Madrid: Poartă mască chiar și acasă

Măștile de protecție ar trebui purtate chiar și acasă, dacă sunteți alături de persoane cu care nu locuiți, a declarat joi un oficial din Madrid.

El a recunoscut, însă, că nu ar putea exista nicio modalitate pentru ca această recomandare să poată deveni obligatorie, potrivit Reuters.

În Spania sunt aplicate deja cele mai stricte reguli privind măștile. În Madrid, acestea sunt obligatorii peste tot în public, cu excepția cazului în care oamenii se află în aer liber și pot păstra o distanță de 1,5 metri.

ADVERTISING

În cea mai mare parte a țării, însă, măștile trebuie purtate în spații publice, indiferent de distanța dintre persoane.

Recomandăm purtarea măștilor și acasă atunci când există întâlniri sau adunări de persoane care nu locuiesc împreună.

Considerăm că este important, deoarece majoritatea focarelor apar după reuniuni la care se adună persoane care nu locuiesc împreună”, a declarat Enrique Ruiz Escudero, șeful Direcției de Sănătate din Madrid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oficialul a spus că depinde de fiecare cetățean să poarte mască în spațiile private, adăugând că majoritatea oamenilor din Madrid o purtau deja și în aer liber, chiar și fără ca aceasta să fie obligatorie.

Madridul a fost una dintre cele mai afectate regiuni în vârful pandemiei, dar în ultimele săptămâni a raportat mult mai puține cazuri decât Catalonia și Aragon, unde acum se înregistrează printre cele mai multe cazuri.

ADVERTISING

Autoritățile din Insulele Canare, unde măștile nu sunt obligatorii în aer liber dacă oamenii pot păstra o distanță sigură, au lansat un clip cu un mesaj similar.

În imagini apare o reuniune de familie, unde se sărbătorește ziua de naștere a bunicului, oamenii se îmbrățișează, iar unul dintre cadouri se dovedește a fi un dispozitiv pentru respirație.

Pe ecran apare următorul mesaj: „O simplă reuniune de familie vă poate aduce 40 de zile de comă sau chiar moarte.”

🎬 | "Una simple reunión familiar puede traerte de regalo 40 días en coma o incluso la muerte".

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇