Rafila: Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc 40.000 de persoane

Rafila: Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc 40.000 de persoane

Alexandru Rafila a declarat că în ţara noastră există o situaţie care se întâlneşte şi în alte state şi anume, potrivit studiilor de seroprevalenţă a infecţiei SARS-CoV-2, între numărul diagnosticat de cazuri şi numărul persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 există un raport de 1 la 10. Prin urmare, la 4.000 de cazuri diagnotiscate, în realitate se îmbolnăvesc în România 40.000 de oameni.

„Absolut. Dar eu am spus un lucru, adică declaraţia trebuie să fie completă. Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri – şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală – arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10.

ADVERTISING

Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă joi dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia numărul real de cazuri ar fi de 10 sau 20 de ori mai mare decât cel raporat în statisticile oficiale.

Acesta a adăugat că „este aceeaşi situaţie şi acum, dar repet nu este o situaţie particulară pentru România este o situaţie generală pentru toate ţările, pentru că discutăm de o pandemie, o boală care se manifestă practic pe tot globul în acest moment”. 

ADVERTISING

Alexandru Rafila a anunţat joi că se va înscrie în PSD şi va candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El va deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti. 

Cifrele pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2. Numărul total al îmbolnăvirilor ajunge astfel la 168.490.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti - 777, urmat de Cluj - 227, Iaşi - 200, Timiş - 175, Bacău - 150, Prahova - 137, Braşov-130, Sibiu - 129, Alba - 126, Mureş - 123, Suceava - 116, Galaţi - 114, Ilfov - 101. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 73 de decese, bilanţul fiind de 5.674. În prezent, 721 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

ADVERTISING

Citește și Specialist în sănătate publică: „Nu controlăm nimic!”. Singura soluție pentru a scădea numerele alarmante ale pandemiei de Covid – Interviu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇