Primul pacient cu cancer, injectat cu un vaccin cu tehnologia ARN mesager

Primul pacient cu cancer, injectat cu un vaccin cu tehnologia ARN mesager

Odată cu intensificarea cercetărilor legate de tehnologia ARN mesager (ARNm), în contextul pandemiei Covid-19, noi drumuri se deschid în alte zone ale medicinei.

Astfel, un pacient a fost imunizat cu un vaccin pentru cancer, care folosește tehnologia ARNm de la BioNTech, relatează IFL Science. Pacientul participă la un studiu clinic de fază II, care combină vaccinul BNT111 cu un medicament pentru imunoterapie existent pe piață, în speranța de a combate un tip specific de melanom avansat.

Pacientul imunizat este primul dintre cei 120 înscriși în studiu. În această etapă a cercetării clinice se urmărește evaluarea ratei de răspuns la nivel general a BNT111 atunci când este utilizat împreună cu medicamentul cemiplimab (comercializat sub numele de Libtayo), precum și durata și siguranța tratamentului.

ADVERTISING

Conform prospectului, Libtayo este indicat ca monoterapie în tratamentul pacienților adulți cu carcinom cutanat cu celule scuamoase metastazat sau local avansat (CCCSm sau CCCSla), care nu sunt candidați eligibili pentru intervenție chirurgicală sau radioterapie în scop curativ.

Citește și Am putea ajunge să trăim 120 de ani? Un tratament pe şoareci vine cu concluzii surprinzătoare

Dincolo de rezultatele promițătoare obținute în prima fază a studiului, cercetătorii au speranțe mari că tratamentul va provoca un răspuns puternic și sigur al anticorpilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Scopul nostru este de a valorifica puterea sistemului imunitar în lupta cu cancerul și bolile infecțioase. Am putut să demonstrăm potențialul vaccinurilor ARNm în COVID-19. Nu trebuie să uităm că și cancerul este o amenințare pentru sănătate la nivel mondial, chiar mai gravă decât actuala pandemie”, a declarat Özlem Türeci, cofondator și director medical al BioNTech.

Potrivit acestuia, vaccinul BNT111 s-a dovedit deja sigur și a prezentat rezultate preliminare încurajatoare în evaluarea clinică timpurie.

ADVERTISING

”Odată cu începerea tratamentului la pacientul din faza a doua a studiului nostru, suntem încurajați să continuăm pe drumul nostru inițial pentru a realiza potențialul vaccinurilor ARNm pentru pacienții care au cancer”, a adăugat Özlem Türeci.

Vezi și ADN-ul moștenit de la neanderthali ne crește riscul pentru anumite boli. Iată care


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇