Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns în România. Unde vor fi distribuite cele 81.000 de doze

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns în România. Unde vor fi distribuite cele 81.000 de doze

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns în această dimineață la Institutul Cantacuzino, iar în cursul zilei 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade Celsius.
Astfel, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 25.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 17.100 doze.

Autoritățile precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

”În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca.

Documentul prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu respectarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca, iar programarea va debuta din 10 februarie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇