Povestea emoţionantă a unui bebeluș de câteva zile din Iaşi, infectat cu Covid şi trimis în Italia (Video)

Povestea emoţionantă a unui bebeluș de câteva zile din Iaşi, infectat cu Covid şi trimis în Italia (Video)

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, care tratează exclusiv cazuri de COVID-19, au reușit să stabilizeze un copil de doar 7 zile, testat pozitiv, care a fost diagnosticat și cu o malformație cardiacă inoperabilă în România.

„Am avut un pacient de 7 zile, descoperit pozitiv Covid, în urma investigațiilor s-a constatat o malformație cardiacă gravă, fără posibilitate de rezolvare în România, a rămas intubat, negativat după 14 zile, am reușit să-l transferăm în Italia, a fost operat pe cord, acum e sănătos”, a povestit dr. Alina Belu.

ADVERTISING

La spitalul din Iași, unul care deservește regiunea, sunt în acest moment internați 8 copii în Secția de Terapie Intensivă și alti 26 în ceea ce medicii numesc "zona roșie". Cel mai mic dintre aceștia este un sugar de 29 de zile, iar cel mai mare pacient e o lehuză de 17 ani, venită de la Focșani în stare gravă.

Alina Belu, prezentă la o dezbatere Salvați Copiii România, a precizat că au administrat Tociluzimab la un sugar de 6 luni, cu succes.

Sarcina constituie un factor de risc pentru Covid, studiile arată asocieri mai mari și cu hipertensiunea, și cu starea de preeclampsie, menționează medicul Octavian Olaru (Maternitatea Bucur), la aceeași dezbatere.

Cum fac față Spitalele de Pediatrie Valului 4? Soluții și semnale de alarmă

Salvați Copiii România continuă seria dezbaterilor necesare pentru justa informare a publicului și i-a invitat pe Prof. Dr. Horațiu Suciu, Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, Conf. Dr. Craiu Mihai, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, „Alessandrescu-Rusescu”, Conf. Dr. Ulici Alexandru, directorul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, “Grigore Alexandrescu”, Prof.Univ.Dr. Alexandru Rafila, șeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, și Prof. Dr. Mihai Gafencu, Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, să explice ce înseamnă decizia Ministerului Sănătății pentru părinți și copii. Dezbaterea publică va avea loc luni, de la ora 11:00 și va fi moderată de Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Publicată de Salvati Copiii Romania pe Luni, 11 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇