Platforma de vaccinare schimbă sistemul de programări: În fiecare zi se vor adăuga noi locuri pentru AstraZeneca

Platforma de vaccinare schimbă sistemul de programări: În fiecare zi se vor adăuga noi locuri pentru AstraZeneca

Ritmul programărilor pentru AstraZeneca în platforma națională de vaccinare se schimbă, anunță reprezentanții Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), pe Facebook.

Mai exact, zilnic se va deschide câte un alt interval de 20 de zile pentru programări, începând de la prima zi disponibilă.

”Astăzi, 17 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 21 februarie (ora 08.00) și până în data de 12 martie (ora 20.00).
Mâine, 18 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 22 februarie (ora 08.00) și până în data de 13 martie (ora 20.00)”, explică RO Vaccinare.

ADVERTISING

Astfel, îndemnul operatorilor: ”Mai încercați și mâine”, are acum mai mult sens.

Cu minimum 72 de ore înainte

Totuși, cea mai apropiată dată în care poți face rezervare va fi, întotdeauna, peste trei zile, conform noului algoritm.

”Ora de la care se calculează minimul de 72 de ore este ora 23.59, iar prima oră pentru care se poate efectua programarea este 08.00, ora începerii programului de vaccinare în centrele deschise”, menționează responsabilii cu strategia de vaccinare.

Programarea pentru vaccinarea cu AstraZenecaÎn baza cerințelor stabilite de CNCAV, platforma informatică dezvoltată de...

Posted by RO Vaccinare on Wednesday, February 17, 2021

Cum se făceau programările până acum

Până acum, orizontul de așteptare era de 20 de zile de la fiecare tranșă, ceea ce însemna că, odată introdus numărul de doze de vaccin disponibile în sistem, programările se puteau face pentru un anumit interval de 20 de zile, stabilit de platformă. După ocuparea lor, nu se mai puteau face programări până la o nouă tranșă de vaccinuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Odată cu reintroducerea unor noi doze, platforma arăta din nou numărul de locuri disponibile pentru următoarele 20 de zile din calendar.

„Orizontul (de așteptare) pe care noi l-am stabilit în acest moment a fost de 20 de zile, însă este o situație care va fi analizată în zilele următoare și vom decide dacă creștem numărul, vedem care este raportul la nivel național și care este gradul de ocupare în toate județele”, spunea Valeriu Gheorghiță, în urmă cu o lună, la Digi24.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇