Pierderea părului la bărbați, asociată cu un anumit tip de băuturi

Pierderea părului la bărbați, asociată cu un anumit tip de băuturi

Stresul, alimentația, anumite afecțiuni, toate acestea pot duce la căderea părului. Însă oamenii de știință chinezi au descoperit că și anumite băuturi par să aibă același efect.

Concret, cercetătorii de la Universitatea Tsinghua din Beijing au legat consumul de băuturi carbogazoase de pierderea părului la bărbați, scrie Futurism, care citează un raport publicat de jurnalul Nutrients.

Acest efect par să îl aibă atât sucurile acidulate, îndulcite artificial, cât și băuturile energizante.

Medicii au bănuit de multă vreme că există o legătură între excesul de zahăr și căderea părului. Iar studiul de față e un argument în acest sens.

ADVERTISING

În cadrul cercetării, subiecții, bărbați tineri, cu vârste cuprinse între 18 - 45 de ani, din China, au fost chestionați cu privire la consumul de băuturi îndulcite, problemele de sănătate cu care se confruntă, dacă au fumat sau au băut și dacă au avut probleme cu părul, fiind întrebați și legat de sănătatea mentală.

A reieșit că respondenții cu calviție au băut, în medie, peste 4 litri (4.293 de mililitri, mai exact) pe săptămână. Cei care aveau podoaba capilară întreagă au consumat doar 2.513 mililitri în același interval de timp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O explicație a oamenilor de știință, care vor aprofunda studiul pe acest subiect, este aceea că de vină ar fi faptul că aceste băuturi cresc glicemia. Cercetările privind diabetul au arătat că nivelurile crescute ale zahărului din sânge par să fie asociate cu căderea părului, băuturile dulci fiind un factor de risc major pentru dezvoltarea sau agravarea aceste boli.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇