Peste 70% din românii vulnerabili nu au fost vaccinați nici după 4 luni de campanie

Peste 70% din românii vulnerabili nu au fost vaccinați nici după 4 luni de campanie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că peste 1,3 milioane de persoane din categoriile vulnerabile au fost vaccinate, ceea ce reprezintă mai puțin de 30 la sută din totalul acestora.

„În valoare absolută, vorbim de aproape 700.000 de persoane vaccinate peste 65 de ani. Incluzând şi celelalte categorii de persoane vulnerabile, vorbim de peste 1.300.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă un procent de aproape 30%, de persoane vulnerabile vaccinate„, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.   

ADVERTISING

Cu alte cuvinte, din cele 2.860.598 de persoane vaccinate până acum, mai mult de 50%, adică circa 1,43 de milioane de oameni nu aveau nici peste 65 de ani nici boli cronice.

Nu este clar dacă Gheorghiță o vede sau nu ca pe o reușită, însă alte țări au vaccinat până acum cu prioritate bătrâni și bolnavi, iar din mai și iunie trec la celelalte categorii, la cei mai tineri și sănătoși.

În România, afăm că peste 70% din cei peste 65 de ani sau cu boli cronice nu au fost încă vaccinați, deși campania a început la sfârșitul lunii decembrie 2020.

ADVERTISING

"Nu vrem să mergem să vaccinăm cifre, să atingem cifre, noi vrem să protejăm sănătatea oamenilor, a individului. Nu vaccinăm cifre, noi vaccinăm oameni şi, de fapt, protejăm familii în felul acesta, evităm drame, asta înseamnă efectul de imunitate de grup", a explicat Valeriu Gheorghiţă. 

Medicul a menţionat că, în centrele rezidenţiale, unde sunt internaţi aproximativ 48.000 de bolnavi şi vârstnici, rata de imunizare este de 70%.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare spune că persoanele din categoriile vulnerabile continuă să se vaccineze şi au în continuare prioritate în cadrul campaniei.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇