Peste 50% din populația eligibilă din București este vaccinată

Peste 50% din populația eligibilă din București este vaccinată

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că în Capitală se înregistrează o rată de acoperire vaccinală de peste 50% din populaţia rezidentă eligibilă.

„În momentul de faţă, la nivelul municipiului Bucureşti s-a depăşit rata de acoperire vaccinală de 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, mai exact este 50,15%, urmat judeţul Cluj, care are o rată de acoperire vaccinală de 46,32%.

Ca sumarizare, 40% dintre judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ADVERTISING

El a informat că în prezent sunt active aproximativ 581 de centre de vaccinare, cu 837 de fluxuri, în perspectiva administrării dozei 3.

În acelaşi timp, referitor la bilanţul vaccinărilor, şeful CNCAV a menţionat că până la data de 20 septembrie au fost vaccinate cu cel puţin o doză peste 5,38 milioane de persoane, 5,26 milioane de persoane având schema completă.

România ar putea administra mai devreme doza 3 de vaccin. Chiar de săptămâna viitoare

Câte doze de vaccin a cumpărat, vândut și donat România și câte au expirat

ADVERTISING

DNA anchetează achiziția de vaccinuri de la începutul pandemiei și până azi. Reacţia lui Gheorghiţă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇