Pastile anti-îmbătrânire pentru oameni, testate deocamdată pe câini. La șoareci au funcționat!

Pastile anti-îmbătrânire pentru oameni, testate deocamdată pe câini. La șoareci au funcționat!

Un medicament ieftin, folosit în mod normal pentru tatarea cancerului la oameni, este testat acum pe câini, cercetătorii dorind să vadă dacă are potențialul de a le prelungi viața.

Dacă se va dovedi că funcționează, pilulele ar putea fi adaptate pentru a fi folosite și de oameni cu același scop: al unei vieți mai lungi.

Medicamentul testat se numește rapamicină, iar oamenii de știință speră că acesta îi va ajuta pe câini să rămână sănătoși și într-o formă fizică bună pentru mai mult timp, scrie Insider.

ADVERTISING

Cercetătorii care conduc studiul, Daniel Promislow și Matt Kaeberlein, de la Universitatea din Washington, și veterinarul Kate Creevy, de la Texas A&M, speră ca până în 2025 să testeze pilulele pe aproape 600 de câini, studiul urmând a fi finalizat în 2028.

Stăpânii câinilor nu știu dacă animalele lor de companie primesc un placebo sau medicamentul și nici în ce doză. Cu toate acestea, unii dintre stăpânii câinilor incluși în studiu susțin că au observat deja schimbări, de la mai multă energie până la redobândirea blănii din tinerețe.

ADVERTISING

Rapamicina a fost folosită de zeci de ani în cazul oamenilor care au făcut transplanturi de rinichi. În ultimii ani, producătorii de medicamente au descoperit că poate ajuta și la oprirea înmulțirii anumitor celule canceroase.

Medicamentul pare să îmbunătățească imunitatea față de virusuri, inclusiv cel vinovat de gripă sau Covid-19. Testele anterioare au arătat că rapamicina prelungește durata de viață a musculițelor de fructe, viermilor, puricilor de apă și chiar pe cea a șoarecilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇