Pastila vibratoare, noul leac împotriva constipației. A intrat deja pe piața americană

Pastila vibratoare, noul leac împotriva constipației. A intrat deja pe piața americană

În august, anul trecut, Food and Drug Administration din SUA a dat undă verde primei capsule care vibrează, menită să-i ajute pe cei care suferă de constipație cronică. Deja pastila numită Vibrant poate fi prescrisă de medici peste ocean.

Între 10 și 20% dintre americani trăiesc cu constipație persistentă, care nu are o cauză vizibilă, arată un studiu recent. Iar situația la nivel mondial nu e cu mult diferită.

De mărimea unei pastile obișnuite, noua pilulă, odată înghițită, nu eliberează medicamente, ci stimulează colonul pentru o vreme, după care este eliminată, scrie CNN.

ADVERTISING

Ideea din spatele tratamentului este ca o pastilă vibrantă să fie luată în jurul orei de culcare, în fiecare zi. Aceasta parcurge apoi același traseu ca și alimentele, ajungând în cele din urmă în intestinul gros, aproximativ 14 ore mai târziu.

Acolo, stimulează celulele nervoase specializate din intestin, numite celule mecanosenzoriale, urmând ca apoi să fie eliminată, în deplină siguranță.

Înainte de utilizare, fiecare pastilă este activată. După ce este înghițită, aceasta este activă timp de aproximativ două ore, se liniștește timp de aproximativ șase ore și apoi se activează din nou, timp de alte două ore, vibrând ușor timp de trei secunde.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Capsulele nu sunt un leac. Ele sunt concepute pentru a fi luate zilnic, la fel cum se administrează și alte tratamente de întreținere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇