Oradea are primul centru de vaccinare drive-thru. Urmează Sibiul

Oradea are primul centru de vaccinare drive-thru. Urmează Sibiul

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru din Oradea a fost deschis miercuri într-un mall din oraş. Şi Sibiul va avea în următoarele zile un astfel de centru, amenajat într-o parcare din centrul istoric.

Centrul de la Oradea funcționează în parcarea de la Era Shopping Park. Programul este zilnic de luni până duminică, între orele 8:00 – 20:00, iar beneficiarii nu au nevoie de programare.

Cei care doresc se pot prezenta la centrul drive-thru și pentru efectuarea rapelului, cu condiția să se fi vaccinat înainte tot cu Pfizer și să fi trecut între 21-42 de zile de la administrarea primei doze de vaccin.

ADVERTISING

„Persoanele care se prezintă la centrul de vaccinare trebuie să știe că procesul de vaccinare se desfășoară foarte rapid. Cei care se află la volanul mașinii nu sunt nevoiți să coboare nici măcar din autoturism, actul medical având loc imediat după completarea formularului de consimțământ și a chestionarului triaj vaccinare și după prezentarea actului de identitate, care este necesar pentru înregistrarea în sistemul național Rovaccinare.

Îi îndemn pe orădeni să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru că vaccinarea e singura cale de a scăpa de restricții, de a reporni economia și de a redeschide orașul”, a spus primarul orașului Oradea, Florin Birta, citat într-un comunicat al Primăriei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sibiul îşi face şi el centru drive-thru

Şi la Sibiu se va organiza un centru de vaccinare drive-thru, amenajat în parcarea de pe Cazarma 90, situată în centrul istoric.

"Primăria Sibiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului judeţului Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică şi ISU Sibiu va amenaja în următoarele zile un centru de vaccinare drive-through în parcarea de pe Cazarma 90. Pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare fără probleme, Cazarma 90 se va închide temporar ca spaţiu public de parcare, în perioada în care va funcţiona aici centrul de vaccinare. Data închiderii parcării va fi anunţată public de către Primăria Sibiu", se precizează într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Se vor marca cu garduri patru culoare de acces auto către cele patru puncte de vaccinare.

"Personalul centrului de vaccinare va fi angajat, de asemenea, de către Primăria Sibiu şi va fi alcătuit dintr-un medic coordonator, 2 medici, 6 asistente şi 2 registratori pentru fiecare tură de lucru. Şi Universitatea 'Lucian Blaga' Sibiu se implică şi va pune la dispoziţie 10 voluntari pe fiecare tură, aceştia urmând să de ocupe de gestionarea accesului autovehiculelor pe culoare, predarea certificatelor de vaccinare etc. Inspectoratul Judeţean de Poliţie va pune la dispoziţie un echipaj care să asigure ordinea la intrare în zonă", se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

ADVERTISING

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru a fost deschis, pe 24 aprilie, la Deva. Au urmat apoi altele la Cluj şi Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇