OMS este îngrijorată de creșterea numărului cazurilor de Covid și cere campanii de vaccinare

OMS este îngrijorată de creșterea numărului cazurilor de Covid și cere campanii de vaccinare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat campanii de vaccinare pentru grupurile de risc, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi a reducerii ratelor de vaccinare.

„Am asistat la un declin alarmant al acoperirii vaccinale”, a declarat expertul OMS Maria Van Kerkhove la Geneva, referindu-se la scăderea ratelor de vaccinare în ultimii doi ani. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele vârstnice şi lucrătorii sanitari.

"Această situaţie trebuie inversată urgent", a spus Van Kerkhove, relatează marţi agenţia DPA.

ADVERTISING

Dintre toate testele coronavirus, proporţia rezultatelor pozitive a crescut în ultimele săptămâni şi este de peste 10%, a raportat OMS, pe baza datelor din 84 de ţări. În Europa, rata este de peste 20%.

Analizele apelor reziduale demonstrează că virusul este mult mai răspândit decât sugerează statisticile de infectare, a declarat Van Kerkhove. De asemenea, ea a subliniat că peste 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris.

Cu toate acestea, epidemiologul a subliniat că situaţia actuală nu este comparabilă cu faza pandemică, deoarece mult mai multe persoane sunt în prezent protejate de evoluţiile severe ale bolii prin vaccinările şi infecţiile anterioare.

ADVERTISING

Van Kerkhove a subliniat, de asemenea, că OMS primeşte doar date privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus tratate în spitale şi unităţi de terapie intensivă din foarte puţine ţări.

Ea a spus că OMS este "oarbă" atunci când vine vorba de a înţelege amploarea bolii.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că se constată ”o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID, în ultima perioadă. Este vorba de o tulpină nouă şi sunt afectaţi de infecţie şi ajung în spital în egală măsură cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, a spus ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇