Rafila: Numărul de cazuri de COVID a avut o creștere spectaculoasă. Este o tulpină nouă

Rafila: Numărul de cazuri de COVID a avut o creștere spectaculoasă. Este o tulpină nouă

Se constată ”o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID, în ultima perioadă. Este vorba de o tulpină nouă şi sunt afectaţi de infecţie şi ajung în spital în egală măsură cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor. A avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare. Probabil că vom mai creşte două-trei săptămâni până se epuizează populaţia receptivă.

ADVERTISING

Nu sunt probleme în ceea ce priveşte paturile, sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3, informează News.ro. 

El a explicat că sunt afectaţi de infecţie şi ajung în spital în egală măsură cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi.

”Sunt afectate deopotrivă persoanele vaccinate şi nevaccinate. Este o tulpină nouă, vedeţi că această emergenţă în ceea ce priveşte virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă, turn-overul e foarte rapid, iar protecţia pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecţie eficientă”, a adăugat ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇