Oamenii întreabă, RO Vaccinare răspunde: Prima doză te protejează de forma severă de Covid? Când intră serul Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie?

Oamenii întreabă, RO Vaccinare răspunde: Prima doză te protejează de forma severă de Covid? Când intră serul Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie?

Prima doză de vaccin te protejează de forma severă de Covid, iar un studiu din Scoția chiar dă serului AstraZeneca mai mult credit din acest punct de vedere, explică reprezentanții comitetului de vaccinare în Q&A-ul săptămânal.

Ei explică, de asemenea, cum se va putea relua schema de vaccinare dacă ratezi rapelul și când intră vaccinul Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie, dar și alte detalii legate de programare pe care oamenii le-au cerut pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

⁉️ START Q&A – live text! ✍️ Am început sesiunea de întrebări și răspunsuri în direct. ???? Din acest moment și până la…

Publicată de RO Vaccinare pe Luni, 26 aprilie 2021

Începând cu ce dată și în care centre se va administra vaccinul Janssen?

Vaccinul Johnson & Johnson se va administra in cabinetele medicilor de familie din 4 mai. De asemenea, se iau in calcul mai multe variante de administrare, printre care și echipele/centrele mobile.

ADVERTISING

Când se va putea relua schema de vaccinare, atunci când se ratează rapelul?

Persoanele care au ratat efectuarea rapelului se pot programa în continuare pentru rapel, chiar daca a trecut intervalul maxim de timp permis pentru fiecare vaccin în parte dar vor trebui să ia direct legătura cu DSP / centrul de vaccinare pentru a se programa.

Se aplică prevederile în care se menționează că “În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă”.

Prima doză te protejează în vreun fel de forma severă de Covid?

Datele din studiile clinice sunt limitate în această privință pentru că au fost înregistrate în intervalul dintre cele 2 doze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Datele recente “din teren” arată că și o singură doza de vaccin este suficientă pentru a proteja semnificativ față de formele severe, spitalizare și deces cel puțin pe o anumită perioadă.

Datele din Scoția, de exemplu arată că protecția oferită de o singură doză de vaccin crește în timp, atingând un maxim în jurul zilelor 28-34 de la vaccinare pentru ambele vaccinuri utilizate acolo.

Eficiența în prevenția cazurilor de COVID-19 ce necesită spitalizare ajunge la 85% pentru vaccinul BioNTech/Pfizer și 94% pentru vaccinul Oxford/AstraZeneca.

ADVERTISING

Se poate face rapelul la AstraZeneca mai repede de 55 zile?

Da. Rapelul pentru vaccinul Vaxzervia (produs de AstraZeneca) poate fi efectuat oricând în intervalul autorizat de 4-12 săptămâni. Data rapelului poate fi modificată în platformă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇