O mutație rară oferă protecție împotriva obezității. Una din 3.000 de persoane o are

O mutație rară oferă protecție împotriva obezității. Una din 3.000 de persoane o are

Există persoane care par să mănânce pentru doi, care nu fac sport, dar care pur și simplu nu se îngrașă. Iar o explicație, acum susținută de un studiu de amploare, este genetica.

Mai multe universități din SUA și Marea Britanie au derulat un studiu pe nu mai puțin de 645.000 de voluntari din Marea Britanie, SUA și Mexic, descoperind că greutatea este influențată considerabil de variațiile genei GPR75.

Concret, persoanele cu mutații care dezactivează gena cântăresc, în medie, cu 5,3 kilograme mai puțin decât celelalte.

ADVERTISING

În plus, cele din prima categorie aveau un risc cu 54% mai mic de a suferi de obezitate, relatează IFL Science, care citează un raport păublicat de jurnalul Science.

Totuși, astfel de cazuri, în care mutațiile dezactivează gena (în strânsă legătură cu apetitul), sunt destul de rare. Se estimează că doar una din 3.000 de persoane are această particularitate genetică.

Citește și Chiar te ajută cafeaua să arzi grăsimile? Da, dar într-un anumit moment al zilei!

GPR75 ar putea fi o posibilă țintă pentru viitoare tratamente anti-obezitate, care să dezactiveze intenționat gena, mai ales în contextul în care din 1975 încoace rata obezității aproape că s-a triplat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2016, mai bine de 1,9 miliarde de adulți erau supraponderali, dintre care peste 650 de milioane erau obezi, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății.

Vezi și Migdalele chiar nu îngrașă așa de mult, pentru că nu toate caloriile sunt absorbite – Studiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇