O companie farmaceutică testează pastila care elimină Parkinsonul

O companie farmaceutică testează pastila care elimină Parkinsonul

O pastilă luată în fiecare zi ar putea preveni apariția bolii Parkinson. Medicamentul ar funcționa chiar dacă boala s-a instalat, oprind-o din evoluție și, în cele din urmă, eliminând-o, au anunțat reprezentanții unei companii farmaceutice, cei care o testează.

Samsara Therapeutics, o companie biofarmaceutică ale cărei laboratoare se află în Oxford, este cea care a făcut anunțul. Cercetătorii vor prezenta săptămâna aceasta noi rezultate care indică faptul că medicamentul lor ar putea opri evoluția bolii Parkinson. Asta, după ce pastila a fost testată pe șoareci și pe celule prelevate de la oameni cu această afecțiune, scrie The Telegraph.

ADVERTISING

Următorul pas este testarea pe oameni, care va avea loc anul acesta în Olanda. Ulterior, dacă totul va decurge bine, medicamentul va fi lansat pe piață în cinci sau șase ani.

Dar cum funcționează tratamentul? Acesta este destinat să stimuleze un proces cunoscut sub numele de ,,autofagie”. Termenul se referă la un proces prin care organismul elimină celulele deteriorate pentru a face loc creării de celule noi, sănătoase.

Potrivit directorului științific Peter Hamley de la Samsara Therapeutics, studiul derulat până acum a arătat că, prin creșterea autofagiei, nivelul proteinei toxice a scăzut și șoarecii testați au reușit să își recupereze mișcările și controlul motor.

ADVERTISING

”Credem că există o șansă de a inversa (boala Parkinson – n.red.), deși este mai probabil să o oprească” , a spus el.

Compania lucrează, de asemenea, la alte medicamente care ar folosi același proces pentru a trata alte afecțiuni și chiar a prelungi viața oamenilor.

De menționat e că, în acest moment, Parkinsonul are cea mai rapidă răspândire în lume când vine vorba despre bolile neurologice, estimările sugerând că, între 2020 și 2030, numărul pacienților va crește cu o cincime.

În prezent, nu există un tratament pentru Parkinson, toate cele existente fiind concepute doar pentru a ameliora simptomele.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇