Cresc depresia și anxietatea riscul de cancer? Rezultatele unei analize ample pe subiect

Cresc depresia și anxietatea riscul de cancer? Rezultatele unei analize ample pe subiect

Unele cercetări au susținut până acum o asociere între depresie, anxietate și incidența cancerului, în timp ce alte investigații nu au găsit nicio legătură sau au găsit asocieri neglijabile. Concret, până acum cercetările nu au fost deloc concludente într-un sens sau altul.

Acum, o analiză amplă a mai multor studii din Olanda, Marea Britanie, Norvegia și Canada, realizate pe peste 300.000 de adulți, a ajuns la concluzia că depresia și anxietatea nu sunt legate de riscuri mai mari pentru majoritatea tipurilor de cancer, se arată într-un raport publicat de jurnalul Cancer al Societății Americane de Cancer și citat de Study Finds.

ADVERTISING

Echipa de oameni de știință nu a găsit nicio asociere între depresie sau anxietate și cancerele generale, de sân, de prostată, colorectale și cele legate de alcool în timpul unei monitorizări de până la 26 de ani.

E drept însă că fumatul este un factor în sine, însă acest obicei poate să nu aibă legătură cu depresia sau anxietatea.

„Rezultatele noastre pot veni ca o ușurare pentru mulți pacienți cu cancer, care cred că diagnosticul lor este atribuit anxietății sau depresiei din trecut”, a declarat unul dintre medicii implicați în studiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇