Nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă la Colentina, deși a redevenit spital COVID acum o săptămână

Nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă la Colentina, deși a redevenit spital COVID acum o săptămână

Medicul Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina din București, anunță că nu mai sunt locuri libere în secțiile de terapie intensivă.

Asta deși abia în urmă cu o săptămână unitatea spitalicească a redevenit spital COVID în integralitate.

”În acest moment, cele 29 de locuri, toate locurile din cele trei pavilioane, toate paturile pentru spitalizare continuă sunt pentru COVID, iar în cele 3 pavilioane unde funcționează cele 2 secții de terapie intensivă sunt ocupate”, a declarat Victor Cauni la Antena3.

ADVERTISING

Managerul Institutului Marius Nasta: Secția ATI este plină. Noiembrie va fi o lună de foc pentru spitalele din România

Specialistul a punctat că nu este atât de important numărul de paturi libere la ATI, ci personalul medical care are grijă de pacienții aceștia.

"Nu contează atât de mult numărul de paturi, cât personalul care are grijă de aceşti pacienţi. Avem în prezent 150 de pacienţi internaţi (...) Medici specialişti avem dar nu suficienţi. Mai avem nevoie de circa 6 medici specialişti pentru că avem un spital pavilionar. Iar o secţie ATI, am reuşit cu ajutorul ASSMB-ului să mutăm o nouă linie de gardă, dar fiind spital pavilionar, vă daţi seama că nu se pot plimba medicii noaptea, să fie permanent în pavilioane, trebuie să avem o gardă pe ATI în fiecare din cele 3 secţii”, a explicat specialistul.

ADVERTISING

În 18 octombrie, fostul prefect al Capitalei Gheorghe Cojanu a anunțat că Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate.

El spunea atunci că este vorba despre 3-400 de locuri în plus pentru bolnavii de COVID-19, dar nu a știut să precizeze și locurile de la Terapie Intensivă.

Iată aici detalii - Spitalul Colentina devine spital COVID. Medicii și asistenții din școlile din scenariul roșu vor fi detașați

Cifrele pandemiei

Astăzi, autoritățile au anunțat 3.855 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, după ce au fost făcute 19.292 de teste. 

ADVERTISING

73 de persoane au murit de ieri și până azi.

În spitalele COVID se află 10.482 de oameni internați. 

828 de persoane se află în stare gravă, internate în secțiile de terapie intensivă. Acesta este un nou record negativ pentru țara noastră.

Iată aici mai multe detalii și grafice - 3.855 de cazuri noi de COVID-19. Nou record la ATI: 828 de români sunt în stare gravă (Infografice)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇