Muncești mult pe un salariu prea mic? Care este riscul asupra sănătății

Muncești mult pe un salariu prea mic? Care este riscul asupra sănătății

Dacă muncești din greu la job, dar salariul nu oglindește eforturile depuse, riști să te îmbolnăvești de inimă, e concluzia unui studiu recent.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care au locuri de muncă stresante și nu sunt recompensați suficient de angajatori prezintă un risc dublu de boli de inimă, scrie Euronews, care citează un raport publicat de revista American Heart Association Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Cercetătorii au monitorizat în cadrul studiului aproape 6.500 de angajați, cu o vârstă medie de 45 de ani, care nu aveau boli de inimă.

ADVERTISING

La studiu au participat 3.118 bărbați și 3.347 femei, care au fost monitorizați în perioada 2000 - 2018. Bărbații care au raportat că se confruntă cu un dezechilibru efort-recompensă (muncă multă, responsabilități mari, fără putere de decizie și salariu mic) au avut un risc crescut cu 49% de boli de inimă, comparativ cu cei care nu se aflau în aceeași situație.

Dacă în cazul bărbaților această conexiune a fost clară, în cazul femeilor nu s-a observat o astfel de legătură.

De menționat e faptul că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în rândul bărbaților din mai toate țările din Europa, iar în SUA situația este similară, bolile de inimă fiind principala cauză a mortalității.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇