Moderna lucrează la un vaccin care combină un rapel pentru Covid cu serul antigripă

Moderna lucrează la un vaccin care combină un rapel pentru Covid cu serul antigripă

Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat joi că dezvoltă un vaccin într-o singură doză care combină un rapel pentru Covid-19 cu vaccinul său experimental pentru gripă.

Compania speră să adauge în cele din urmă vaccinuri la care lucrează pentru virusul sinciţial respirator (RSV) şi alte boli respiratorii, sub forma unui vaccin anual, transmite Reuters.

"Credem că avem o oportunitate foarte mare în faţa noastră, dacă am putea aduce pe piaţă un rapel anual pan-respirator cu eficacitate ridicată", a declarat directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, în timpul unei prezentări pentru informarea investitorilor cu privire la medicamentele sale în curs de dezvoltare.

”Credem că Moderna ar putea fi prima care să folosească această nouă oportunitate importantă”, a spus el.

Compania efectuează studii clinice pentru un vaccin RSV la adulţi în vârstă.

Miliarde de dolari pentru Pfizer și Moderna

Moderna şi Pfizer /BioNTech sunt deja aşteptate să obţină miliarde de dolari de pe urma rapelurilor pentru Covid-19, au spus analiştii şi investitorii din domeniul sănătăţii.

Adăugarea vaccinurilor pentru gripă şi alte boli ar putea spori şi mai mult aceste profituri. Acţiunile Moderna au crescut joi cu 6,2%, în urma informaţilor.

Compania farmaceutică are deja în de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale candidate.

Noul vaccin combină vaccinul antigripal experimental al companiei care este cel mai avansat cu vaccinul său pentru Covid-19.

Potrivit unui analist al Oppenheimer & Co, Hartaj Singh, informaţia că testarea clinică a vaccinului combinat ar putea începe în următoarele 6-12 luni a fost o surpriză pozitivă pentru investitori.

Compania Novavax, care nu are încă autorizaţia SUA pentru vaccinul său împotriva Covid-19, a anunţat miercuri că a iniţiat un studiu clinic în fază timpurie pentru a testa vaccinurile combinate împotriva gripei şi Covid-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇