Metoda simplă prin care diabeticii își pot gestiona nivelul zahărului din sânge

Metoda simplă prin care diabeticii își pot gestiona nivelul zahărului din sânge

Persoanele cu diabet de tip 1 își pot gestiona mai bine nivelul zahărului din sânge dacă, la fiecare 30 de minute, își întrerup activitatea sedentară (munca la birou, de pildă) pentru a face scurte sesiuni de mișcare.

Nici măcar nu e vorba despre sport, în adevăratul sens al cuvântului. Trei minute de mers pe jos sunt suficiente pentru ca nivelul zahărului din sânge să fie ținut sub control, au observat oamenii de știință de la Universitatea din Sunderland, Marea Britanie.

Nu numai că glicemia este astfel ținută sub control, dar este redus și riscul de complicații asociate cu afecțiunea, aici intrând atât atacurile de cord, cât și accidentele vasculare cerebrale, au descoperit oamenii de știință, conform Times.

ADVERTISING

Concluziile au fost prezentate la Diabetes UK Professional Conference 2023 din Liverpool, eveniment care a avut loc recent, și au apărut în urma unui studiu realizat pe 32 de pacienți cu diabet de tip 1.

În cadrul studiului s-a dovedit că o astfel de abordare, trei minute de mers pe jos la fiecare 30 de minute de stat jos, a avut drept efect niveluri medii mai scăzute ale zahărului din sânge timp de 48 de ore după aceea, comparativ cu șezutul neîntrerupt și lipsa mișcării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇