Medicul Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca. E singura soluție!

Medicul Virgil Musta: În zonele aglomerate trebuie purtată masca. E singura soluție!

Medicul Virgil Musta spune că trebuie să purtăm mască de protecție în spațiul deschis, atunci când ne întâlnim cu cineva sau când mergem într-o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să tușească. „Este singura soluție să ne protejăm”.

„În spațiul deschis, dacă ne aflăm singuri nu trebuie să purtăm mască, dar acolo unde ne întâlnim să stăm la povești cu cineva sau e o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să-ți tușească în față, acolo trebuie purtată mască. Este singura soluție de a ne proteja”, a spus, joi, la Digi24 dr. Virgil Musta.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

A doua zi cu peste 4.000 de cazuri noi și record la ATI: 721 de pacienți sunt în stare gravă. Autorităţile nu au mai anunţat rata de infectare

Situația de la Spitalul din Timișoara

El a prezentat și situația Spitalului Clinic Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie V. Babeș Timișoara.

„Este un moment dificil, pentru că vor veni în continuare un număr mare de pacienți, nu vom mai avea unde să direcționăm. Este vorba săptămâna viitoare să primim ca și Departament extern, secție externă, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară unde vom mai primi 40 de paturi cu oxigen. Spitalul Județean, care e spital suport, va deschide o secție roșie pentru pacienții COVID. Dar ritmul în care crește numărul de cazuri și numărul sever de pacienți vom avea o dificultate foarte rapid dacă aceste măsuri nu vor fi eficiente și dacă lumea nu înțelege că nu mai putem să ne jucăm și că e necesar să respectăm regulile de bază”, afirmă Musta.

El mai spune că este binevenită intenția ca pacienții asimptomatici să stea la domiciliu și să fie monitorizați de medicii de familie.

Tătaru anunță că de săptămâna viitoare cazurile medii şi uşoare de COVID pot rămâne acasă. Cine monitorizează pacienții

„Medicii de familie vor primi setul de întrebări pe care să le pună zilnic pacienților și în funcție de răspunsuri și de criteriile de severitate, vor îndruma pacienții spre clinicile de boli infecțioase dacă prezintă forme de agravare a bolii. Ceilalți, care prezintă astfel de semne, sunt îndrumați să fie evaluați în spitale.

În funcție de aceste evaluare, noi facem evaluări dacă să rămână la domiciliu sau dacă e imperios necesar să fie internați. Pentru pacienții care necesită oxigen va fi o problemă, pentru că din păcate locurile sunt limitate.

Citește și: