Medicul Virgil Musta: Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva

Medicul Virgil Musta: Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este de părere că pentru scăderea însemnată a numărului de cazuri de infecţii cu virusul SARS CoV-2 este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni, însă nu este posibil din cauza industriei care a fost afectată, dar şi din cauză că suntem într-un an electoral.

”Ar trebui impuse nişte reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două-trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta pentru News.ro.

Va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu

Întrebat, de asemenea, dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că acest comportament de nerespectare a măsurilor de protecţie a dus la explozia de cazuri.

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate.

Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a precizat Musta.

Medicul timişorean a mai declarat că lucrează la un proiect de monitorizare a pacienţilor prin serviciul de telemedicină.

Lucrez la un proiect pentru pacienţii cu SARS CoV-2 pe care să îi monitorizăm prin telemedicină. Problema este că acest proiect presupune nişte costuri, iar deocamdată nu am identificat sursa de finantare”, a mai declarat medicul Virgil Musta.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 3.400 de noi cazuri de Covid, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 186.254.