Medicul Sorin Rugină, primul constănțean vaccinat anti-COVID. Acum 48 de ani se imuniza împotriva variolei

Medicul Sorin Rugină, primul constănțean vaccinat anti-COVID. Acum 48 de ani se imuniza împotriva variolei

Doctorul Sorin Rugină are 69 de ani și este prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Constanța. În urmă cu 48 de ani, când era student în anul 2 la Medicină, a fost vaccinat împotriva variolei, care a fost eradicată complet în 1977, după ce 85% din populație a fost vaccinată.

„Doctorul Sorin Rugină are 69 de ani și este prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Constanța. Pentru domnul profesor Rugină este deja a doua experiență memorabilă de acest fel. În anul 1972, pe vremea când era student în anul 2 la medicină, a fost vaccinat împotriva variolei, cu un antidot mult mai dureros si o procedură mai complexă. Ca urmare a acelei campanii de imunizare, în 1977, variola avea să fie eradicată complet după ce 85% din populație a fost vaccinată. Astăzi a fost primul doctor din Constanța care a primit vaccinul anti-Covid”, transmite pe Facebook MApN.

ADVERTISING

Streinu - Cercel, după ce s-a vaccinat anti-Covid: Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Dacă nu pricep că din acest virus se moare, e problema lor

Oficialii MApN apreciază că „acum începe un proces care ne dă speranță” și că românii trebuie să aibă răbdare, să respecte în continuarea regulile, să poarte măști și să mențină distanța.

„Încă trebuie să ne zâmbim cu ochii. Încă puțin. E prea devreme să lăsăm garda jos”, mai spun oficialii.

A început campania de vaccinare anti-COVID în România - cine se poate vaccina și tot ce trebuie să știi despre vaccin

ADVERTISING

„Experiența noastră de medici infecționiști ne spune că orice pandemie se poate eradica prin vaccinare”, declară Claudia Cambrea, director medical Spitalul de Boli Infectlțioase Constanța, a doua persoană vaccinată în Constanța.

„Aceste cuvinte ar trebui sa fie o doză bună de încredere pentru fiecare dintre noi. Este important să ne informăm din surse sigure, este important să avem încredere în cei care își dedică întreaga viață medicinei, în cei la care mergem de fiecare dată când trebuie să ne tratăm, cei care ne salvează viața ori de câte ori este nevoie. Ei rămân adevărații eroi în lupta cu virusul! Aveți încredere, totul va fi bine”, mai spun cei de la MApN.

ADVERTISING

Prima persoană vaccinată anti-Covid din România: "Sper ca în scurt timp să scăpăm și să fim din nou fericiți" (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇