Medicul Jurma critică autoritățile pentru numărul mic de teste efectuate: E o poveste de groază tipică de Halloween, fără happy-end pentru victime

Medicul Jurma critică autoritățile pentru numărul mic de teste efectuate: E o poveste de groază tipică de Halloween, fără happy-end pentru victime

Medicul Octavian Jurma atrage atenția că, deși numărul cazurilor de Covid a început să scadă ușor, asta e şi din cauza numărului foarte mic de teste efectuate.

”Suntem într-o fază descendentă incontestabilă încă de săptămâna trecută, însă această scădere este mult exagerată de scăderea dramatică a numărului de teste sub voința politică.

Este o poveste de groază tipică de Halloween, fără happy-end pentru victime”, scrie Octavian Jurma, pe Facebook.

Testele sunt foarte importante, pentru că fără ele nu avem cazuri și decese confirmate oficial. Mai mult, explică medicul, de teste depinde și incidența, care este singurul indicator oficial și singurul care mai are atașate măsuri de prevenție.

ADVERTISING

”Testele sunt indicatorul Alpha în pandemie. Fără teste oficiale nu avem cazuri de COVID-19 confirmate oficial. Fără cazuri confirmate oficial, nu avem nici decese de COVID-19 confirmate oficial. Așadar, manipulând numărul de teste oficiale, manipulezi toți indicatorii epidemici oficiali.

Tot de teste depinde incidența la 1.000, singurul indicator oficial și singurul care mai are atașate niște măsuri de prevenție. Dacă nu testezi, incidența devine zero, iar autoritățile locale pot pretinde că nu au cazuri de COVID-19 și deci nu e nevoie de nicio restricție.

ADVERTISING

De aici și lupta înverșunată dusa de autorități împotrivă testelor în Romania”, precizează Octavian Jurma.

Potrivit medicului, încă de la începutul lunii octombrie s-a plafonat numarul de teste RT-PCR din programul național simultan cu adoptarea unor măsuri care să limiteze numărul de teste private (eliminarea testului din criteriile de validare a certificatului verde).

”Numărul de teste în valoare absolută din programul național în vârful valului 4-Delta (la 18,863 cazuri noi pe zi) rămâne mai mic decât în vârful valului 3-Alpha (la 6,651 cazuri pe zi). Cu alte cuvinte, noi facem mai puține teste RT-PCR în programul național (teste plătite de stat) în valul 4 decât în valul 3, deși numărul de cazuri este de 3x mai mare”, atrage atenția medicul.

ADVERTISING

Octavian Jurma subliniază că discursul presedintelui Iohannis din 19 octombrie 2021 este urmat de o scădere majoră a numărului de teste și România intră de a doua zi (20 octombrie 2021) în faza descendentă.

grafic-teste
Foto: Facebook/Octavian Jurma

Octavian Jurma prezintă și povestea pe care o spun aceste date:

1. Întâmplător, testele au intrat într-un platou la începutul lunii octombrie

2. Întâmplător, un platou de teste este necesar pentru a depista cu acuratețe vârful valului cu ajutorul ratei de pozitivare.

3. Întâmplător, discursul "sunt îngrijorat" al președintelui Klaus Iohannis a avut loc în 19 octombrie 2021, ziua în care, întâmplător, s-au făcut cele mai multe teste din valul 4-Delta

4. Întâmplător, numărul de teste a început să scadă vertiginos după 19 octombrie 2021

5. Întâmplător, numărul de cazuri noi a început să scadă rapid după 19 octombrie 2021

6. Întâmplător, numărul de decese noi nu a mai depășit vârful din 19 octombrie 2021 (până azi - n.red.)

7. Întâmplător, autoritățile statului au fost și rămân cei mai importanți opozanți ai testării

Suntem intr-o faza descendenta incontestabila inca de saptamana trecuta, insa acesta scadere este mult exagerata de...

Publicată de Octavian P Jurma pe Luni, 1 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇