Nou record negru: Aproape 600 de decese Covid raportate în 24 de ore. Rămânem pe primul loc în lume

Nou record negru: Aproape 600 de decese Covid raportate în 24 de ore. Rămânem pe primul loc în lume

Autoritățile anunță, marți, 11.073 de cazuri noi de coronavirus și 591 de decese, în ultimele 24 de ore.

Acesta este cel mai mare număr de decese anunțat într-o zi, după recordul de 561 din 19 octombrie.

Potrivit calculelor Our World in Data realizate de universitatea Oxford, cu 23,1 decese la un milion de locuitori, România se află pe locul 1 în lume în topul mortalității, din cauza Covid 19.

Calculul evidenţiat în graficul de mai jos se referă la media deceselor din ultima săptămâna raportată la populaţie, nu la numărul total de morţi în pandemie. Cât despre total, România a depăşit ieri 48.000 de decese cauzate de Covid.

morti-1-nov
Sursa: Our World in Data

Pandemia covid-19 a ucis peste cinci milioane de oameni în lume.

ADVERTISING

România, a treia în Europa la valoarea absolută

Dacă nu ne mai raportăm la populaţie, ci la numărul efectiv de persoane decedate zilnic, România se află pe locul 3 în Europa.

În regiunea europeană a OMS sunt 52 de ţări, de la coasta Atlanticului şi până în Azerbaidjan şi Rusia.

În Rusia, peste 1.000 de oameni mor din cauza covid-19, în medie, începând de la 20 octombrie. Autorităţile ruse spun ele însele că acest bilanţ este larg subestimat.

Potrivit bilanţurilor zilnice, la 1 noiembrie se înregistrau 239.693 de morţi din cauza covid-19, însă agenţia rusă de statistică Rosstat, care defineşte mai larg moartea din cauza covid-19, înregistra în septembrie un bilanţ de aproape 450.000 de morţi dn cauza covid-19.

ADVERTISING

După Rusia, Ucraina şi România sunt în prezent cele două ţări din Europa care înregistrează cel mai mare număr de morţi zilnic din cauza covid-19 - Ucraina 546, iar România 442 de morţi pe zi, în medie, în ultimele şapte zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇