Valeriu Gheorghiță anunță că 40% din populația adultă a României e vaccinată. Numărul deceselor Covid se poate reduce de 20 de ori

Valeriu Gheorghiță anunță că 40% din populația adultă a României e vaccinată. Numărul deceselor Covid se poate reduce de 20 de ori

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a anunţat, duminică, că numai în ultimele 72 de ore, s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin şi că în acest moment, în România, peste 40 la sută din populaţia adultă s-a vaccinat. De asemenea, el a explicat ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemiei: dacă românii se vaccinează în număr mare, impactul va fi mult mai mic, iar numărul deceselor se va reduce de 20 de ori.

Explicațiile au fost oferite în timpul Maratonului Vaccinării pentru Viață, eveniment organizat de vineri până luni dimineața în București.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a spus că impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi mult mai redus dacă cel puțin 70% dintre români se vaccinează.

„Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare... Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese, a mai spus Gheorgiță.

Peste 260 de mii de persoane s-au imunizat cu doza unu, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu prima doză.

„Este o creștere extrem de importantă și de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vaccinare“, a declarat Gheorghiță.

Șeful CNCAV a anunțat că, în acest moment, România are o rată de acoperire vaccinală în rândul populației adulte de peste 40%. 

„Datoria noastră este să creștem progresiv capacitatea de vaccinare așa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puțin 70% persoane vaccinate din populația adultă“, a mai declarat acesta.

Amintim că peste 110.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore în România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇