Angajații din Sănătate care nu s-au vaccinat se vor testa pe banii lor. Proiectul ajunge în Parlament

Angajații din Sănătate care nu s-au vaccinat se vor testa pe banii lor. Proiectul ajunge în Parlament

Proiectul de lege care prevede că angajaţii din sistemul de sănătate public şi privat, nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, se vor testa pe banii proprii, va fi depus azi în Parlament.

Premierul demis Florin Cîțu a declarat, joi, că a semnat documentul alături de liderul UDMR, Kelemen Hunor, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și cel de Interne, Lucian Bode.

"Alături de alţi membri din Guvern, Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament. Pe scurt, angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate, public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii.

ADVERTISING

Şi cei din IGSU şi cei din aviaţie. Această propunere a venit de la domnul Bode", a declarat Cîţu, joi, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că dacă Guvernul nu era demis prin moțiune săptămâna trecută, acest proiect era adoptat prin ordonanță de urgență.

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila anunțase încă de marți că proiectul va fi promovat ca inițiativă parlamentară.

„În Ministerul Sănătății s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca inițiativă legislativă”, a precizat ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇