Proiectul privind vaccinarea obligatorie va fi promovat chiar mâine ca inițiativă parlamentară, în procedură de urgenţă

Proiectul privind vaccinarea obligatorie va fi promovat chiar mâine ca inițiativă parlamentară, în procedură de urgenţă

Proiectul de act normativ privind vaccinarea obligatorie va fi promovat ca inițiativă parlamentară, miercuri, a anunțat marți după-amiază ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila.

„În Ministerul Sănătății s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale.

Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca inițiativă legislativă. Mâine, mai mulți membri ai Guvernului și parlamentari vor semna această inițiativă legislativă și o vom înainta în procedură de urgență”, a precizat ministrul.

ADVERTISING

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale a fost anunțat într-o fomă sau alta de mai mulți oficiali, inclusiv de premierul demis Florin Cîțu.

Cîțu a precizat în urmă cu câteva zile că este vorba de vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea, dar a avut câteva rețineri legate de proiect, printre care sancțiunile care ar putea fi aplicate celor ce refuză vaccinarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇